Stanssi on muotoon taivutettu terä, jonka avulla voidan tarkan suunnittelun avulla leikata painomenetelmällä monimutkaisia muotoja, reikiä ja painanteita. Tuloksena syntyy mittatarkka tuote, joka voidaan asentaa suoraan paikalleen (tiivisteet, etulevyt, palapelit) tai taitella esimerkiksi pakkauksiksi ja telineiksi.

Polytronicin tekemillä stansseilla valmistettuihin pakkauksiin ja tuotteisiin törmäät joka päivä. Valmistamiemme stanssien käyttäjiä ovat:

Pakkausteollisuus – vaativat kuluttajapakkaukset >> suojaavat kuljetuspakkaukset >> myyntitelineet

Graafinen teollisuus – etiketit >> kansiot >> tarrat >> palapelit

Elektroniikka teollisuus – kalvonäppäimistöt >> etulevyt erilaisissa tuotteissa >> id-tarrat

Tiivisteet – autoteollisuuteen >> pumppuihin >> metsäkoneisiin

Erikoistanssit – korkeat terät >> kuplapakkauksiin >> elintarvikepakkauksiin >> kuumasaumauksiin.

Tiiviste- ja eristeteollisuus

Eri teräkorkeudet, vahvuudet ja terotukset antavat laajan mahdollisuuden tehokkaaseen sarjavalmistukseen. Tiivisteet, eristeet, pakkaussuojat ja kuluttajatuotteet saavat lopullisen muotonsa stanssiformulla.

Leikattavat materiaalit voivat olla lähes mitä vain. Ohuet kalvot tarvitsevat mittatarkan – ja liitoskohdiltaan viimeistellyn terän. Foamin leikkaamisessa tärkeää on oikea terätyyppi ja terotuskulma.
Valikoimaamme tämän tyypin stanssiformut ovat kuuluneet jo 30 vuotta.

Varastomme kattaa useita eri korkeuksia, teräkulmia ja terätyyppejä. Lisäksi rungon vahvuudella voidaan vaikuttaa tuotteen viimeistellyn reunan onnistumiseen. Liitoskohdat on viimeisteltävä tig-hitsaamalla tai tukipaloin.

Erikoistyökalut

Suunnittelemme ja valmistamme asiakkaidemme kanssa yhteistyössä erikoistyökaluja teollisuuden eri tarpeisiin. Syvävetomuottien leikkausterät sekä lämpömuovaustyökalut ja hitsatut kehäterät tehdään asiakkaidemme tarpeiden mukaan konekohtaisesti.

Alumiinirunkoisilla lämpömuovaustyökaluilla voidaan leikata ja muovata yhdellä kertaa. Leikattavat ja lämpömuovattavat tuotteet ovat mm. jumppapatjoja, istuinalustoja, urheilijan suojuksia sekä ergonomiatuotteita.

Syvävetomuotit ja kehäterät vaativat mittatarkkuutta. Terät voidaan tehdä vähillä liitoksilla, jotka kiinnitetään tig-hitsaamalla. Näin syntyvä terämuotti on erittäin mittatarkka ja valmis kiinnitettäväksi konemuottiin.